Grovboller og Surdej

Dag 1

1dl. surdej
1 spsk. honning
2 dl mælk
1 dl vand
1½ tsk. køkkensalt
1 æg
25g smeltet smør
120g kruska
500g Ølandshvede
 
Alle ingredienserne sammenblandes og sættes i
køleskabet til dagen efter.
 
  

Dag 2 

Dejen tages ud af køleskabet og hæver i 1 timer
dejen skal blandes så den stadig har en våd
konsistens "den skal klæbe til fingerne" Ikke for
meget der laves nu boller af størrelse med lille citron,
og sættes til hævning i ca. 1½ time.
 
Bagetid ca 15 min ved 200°C
 
 

Sammensætning af melet.

 
100% groft ølandshvedemel.
 
Fedt: 2,8 g/100g*
Protein:         14,0 g/100g*
Kulhydrat:     68 g/100g*
 
 
Knækkede biodynamiske kerner af havre, byg, rug og hvede.
 
25% knækket havre
25% knækket byg
25% knækket rug
25% knækket hvede
 
Fedt: 3,6 g/100g*
Protein:         10,3 g/100g*
Kulhydrat:     74 g/100g

Breadcrumbs

Dagens vejr

Broken Clouds

17.7°C

herlev

Broken Clouds
Humidity: 65%
Wind: W at 2.24 M/S
SP_WEATHER_FRE
Overcast Clouds
10.09°C / 20.37°C
SP_WEATHER_LøR
Light rain
7.35°C / 15.34°C
SP_WEATHER_SøN
Light rain
4.74°C / 15.1°C
SP_WEATHER_MAN
Scattered Clouds
5.57°C / 16.12°C
© {2021} FaaC. Designed By Frank Aabo