Warning: Undefined variable $scssVars in /var/www/faabo.dk/public_html/plugins/system/helixultimate/src/Core/HelixUltimate.php on line 1914

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/faabo.dk/public_html/plugins/system/helixultimate/src/Core/HelixUltimate.php on line 1914
Surdej

Surdej

Surdej

Surdej

I gamle dage var surdejen altid en klump dej der var gemt fra sidste bagning. Det er den også i dag men surdejen skal dog startes og det sker ved at røre lidt mel sammen med yoghurt eller kærnemælk samt salt go lade den stå lunt (ved køkkentemperatur) nogle dage. Herved dannes der både gær og mælkesyrebakterier som får brødet til at hæve samtidig med at surdejen giver brødet en god smag. Ofte erfarer man at en surdej der er gået i ”arv” hæver meget bedre end en nyrørt surdej. Så husk at gemme en klump dej hver gang.

Surdej:

4 dl groft rugmel

3 dl yoghurt

½ tsk. Salt 

Rugmel yoghurt og salt røres samen og sættes til side i 2-3 dage så er den klar til brug. Det er kun første gang den skal stå så længe. Bare husk at tage surdej fra hver gang man bager brød.

Så skal den bare tages ud dagen før og sammenblandes med 1 spsk. Honning det sætter gang i celledelingen.

Breadcrumbs

Dagens vejr

Clear Sky

13.04°C

herlev

Clear Sky
Humidity: 93%
Wind: SW at 1.56 M/S
SP_WEATHER_FRE
Broken Clouds
11.59°C / 24.37°C
SP_WEATHER_LøR
Light rain
14.66°C / 21.5°C
SP_WEATHER_SøN
Few Clouds
12.09°C / 22.97°C
SP_WEATHER_MAN
Broken Clouds
12.57°C / 24.27°C
© {2021} FaaC. Designed By Frank Aabo